Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Olimpia Satu Mare – FC Brașov 1-1
Veronica Hodas  - Duminica, 1 Noiembrie 2015

Olimpia Satu Mare a făcut egal duminică, pe teren propriu, în meciul etapei a X-a a Ligii a II-a, Seria 2 la fotbal cu formația FC Brașov.


Partida a început cu un moment de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața, vineri, în clubul Colectiv din capitală.


În partida de astăzi, cele două formații s-au luptat pentru un loc în play-off. Cu toate că meciul s-a încheiat egal  „câștigătoarea” locului 6 a rămas FC Brașov, iar Olimpia rămâne pe locul 8 cu 15 puncte.


O primă repriză în care Olimpia a avut câteva ocazii. În primele minute, Villand a șutat de câteva ori, dar balonul a „ocolit” poarta apărată de Mutu, apoi Ene a profitat de o nesincronizare a gazdelor și a trimis din șase metri la colțul scurt, dar Șuta a respins.


În minutul 30, Faur a șutat din interiorul careului, dar portarul brașovenilor a respins balonul. Trei minute mai târziu, Villand a șutat din 20 metri, dar Mutu a apărat foarte bine și de această dată. Au mai fost câteva faze până la finalul primei reprize, dar nici una periculoasă. Scorul la pauză 0-0.


În minutul 54 al mitanului secund, Muntean a comis o mare greșeală, l-a faultat pe Codoban în dreptul careului și astfel brașovenii au primit un penalty pe care Ene l-a transformat în gol.


„Galben-albaștrii” au fost foarte aproape să egaleze în minutul 84 când Sălăgeanu a centrat la bara a doua, acolo unde Tătaru a reluat cu capul, dar Mutu a deviat balonul în transversală. Sătmărenii au continuat să atace, iar în prelungiri, după un duel aerian a lui Boștină și Puțanu în careul mic, mingea a ajuns la Iuhas care din 8 metri a trimis balonul direct în poartă și a restabilit egalitatea.


Tabela a arătat la final scorul de 1-1 și astfel fiecare echipă s-a ales cu 1 punct.



Pentru Olimpia Satu Mare au evoluat Șuta - D. Muntean, Heil, I. Tătaru, Iuhas (cpt.) – Takacs (63 Boștină), Chivari, Villand, Selagea (56 Sălăgeanu) - Bîgiu, Bg. Faur (63 Rus.).



FC Braşov: D. Mutu - Al. David, Hlinca, Puţanu, Perju - Poverlovici (cpt.), Vl. Munteanu – Codoban (80 Avram), Mareş, Vl. Olteanu (82 Istrofor)- D. Ene (67 Rusu).

Antrenorul brașovenilor, Szabo Adrian a declarat în cadrul conferinței de presă de la finalul partidei că e cam deranjat să piardă puncte în ultimele minute, dar per total a fost un rezultat echitabil. „Suntem obișnuiți, din păcate, să piedem puncte în ultimele minute și e cam deranjat la un moment dat când începe să se repete situația. Având în vedere că nu am pus presiune prea mare pe poarta adversă pot să spun că și egalul ne-ar fi mulțumit într-o anumită conjunctură. Având în vedere că am condus cu 1-0 și am fost egalați la final, dacă am fi cârcotași am spune că noi am fi meritat, dar ca joc egalul pot să spun că e echitabil.”.

Căpitanul Olimpiei, Cosmin Iuhas consideră că rezultatul este echitabil.„Cred că este un rezultat echitabil deși Brașovul după fază de penalty nu cred că a avut vreo fază periculoasă. Ne doream mult să nu pierdem acest meci, a fost unul destul de important în lupta pentru primele șase. Cred că este un punct meritat. Am fost două echipe care am luptat pentru fiecare minge și pot să spun că a fost un meci de luptă. Mă bucur că nu am pierdut și rămânem în continuare în lupta pentru primele șase. Dedic acest gol soției mele care este însărcinată în două luni, fiicei mele de șase ani și tuturor suporterilor sătmăreni”.

„Din punctul meu de vedere trebuia să câștigăm. La fel spunea și domnul președinte de la Brașov. Dacă era scorul 2-1, 2-0, era pe deplin meritat. Am avut mai multe ocazii ca și ei. Nu am făcut cel mai strălucit meci pe care l-am avut, dar față de Brașov am jucat mai bine. Greșeli individuale au fost, am și plătit pentru ele. Bine că am luat acest punct care este binemeritat. Data viitoare vom fi mai atenți cu siguranță și vom aduce cele trei puncte acasă”., a declarat președintele clubului, Dan Băbuț.

Olimpia joacă următoarea partidă, sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 11.00, în deplasare la Baia Mare.


Conducerea clubului Olimpia Satu Mare, jucătorii și staff-ul tehnic transmit condoleanțe tuturor familiilor care trec prin momente grele după ce și-au pierdut persoanele dragi în incendiul de la București.

967 vizite
Distribuie pe